Om denne siden

Litt om hekleogstrikkeoppskrifter.com og tanken bak det hele.

Denne siden ble til fordi det er mange hekle og strikke oppskrifter som er enkle å lage med litt veiledning. Derfor hadde jeg lyst å også dele disse med andre, som også er glad i håndarbeid.
Her er oppskrifter på hverdagsprodukter, som mange kan klare å lage. Jeg har bare lagt ut mine oppskrifter, skrevet spesielt for disse sidene. Oppskriftene er samlet i kategoriene hekling, strikking, toving og annet. Kanskje vil det bli flere oppskrifter og grupper med tiden.Fortvil ikke hvis du ikke finner det du leter etter, har fortsatt mange oppskrifter som kan skrives.

De produktene som det er bilde av her, har jeg selv laget, eller noen jeg kjenner godt, som har godkjent at de blir lagt ut her.Det er mest hverdagsprodukter som er gode å ha i det daglige. Enten det er klær, f. eks. sjal, luer, fingervanter og andre varmede håndarbeider, eller produkter som du kan ha i hjemmet ditt til hygge, men også til nytte.
Det kan være ting som f. eks. håndklær, grytekluter, bilder, puter og annet. Kanskje også ting som hører inn under advent, jul, påske eller ellers i året.
(ikke alt av dette er på plass nå, men planlagt etter hvert.)

Noe av målet er at man kan ha det hyggelig mens produkter blir laget, samtidig at det blir et produkt du blir fornøyd med. At tingen som lages, også kommer til nytte etterpå er selvsagt også fint. Dessuten kan man være sammen med familien og se TV eller annet, mens ting blir laget. Det trenges ikke for mye utstyr eller redskaper som tar plass, du kommer langt med et vanlig sett med strikketøy for eksempel.

Noe som gjør strikking til en flott håndarbeidshobby er at man kan sitte i sofaen, og samtidig ha et hekletøy eller strikketøy i hendene. Liker godt at man kan gjøre flere ting på en gang, strikke og følge med på TV-en samtidig går utmerket godt.

Jeg har laget mye håndarbeid i løpet av voksenlivet og det er derfor hyggelig å dele det med andre. Kanskje andre kan dra nytte av og hygge av dette og evt. få egne ideer fra disse sidene. Hvis disse sidene i hvert fall klarer å gi deg inspirasjon til å skape noe selv, har allerede noe av målet med denne nettsiden blitt oppnådd.

Håper du får mange hyggelige stunder med gode produkter, og at du selv blir inspirert til å lage ditt eget uttrykk på de produktene du lager til deg selv eller til andre. Alle produktene her er laget i naturlig materialer slik som: Ull eller bomull (evt. noen få unntak).

OBS:
Alle oppskriftene som ligger her er slik at de kan følges nøye.
De produktene som det står veiledning eller fremgangsmåte på, er slik skrivet at de bare er veiledning mot et produkt det er bilde av. Det er da tenkt at du selv skal finne ut: ” Hvor mange masker trenger jeg her, hvor langt skal jeg ha det” osv.

Dine produkter skal jo passe til deg og dine behov.
Ha en trivelig håndarbeid stund, også under arbeidets gang.
Kos deg med det ferdige resultatet,
”Alt som er selvlaget er verdifullt for deg.”
Astrid.

Våre besøkende søkte også etter:

  • håndarbeid oppskrifter
  • familien ukeblad strikkeoppskrifter
  • strikket nisse
  • familien strikkeoppskrifter
  • hjemmet strikkeoppskrifter
  • enkle strikkeoppskrifter nybegynnere