Australias Eldste Mann Strikker Gensere For Skadede Pingviner!

28/05/2015 | Svar Mer

Her er en skikkelig gladsak vi bare måtte dele med dere alle. På bildet under ser du Australias eldste mann på hele 109 år. Den spreke 109-åringen er likevel ikke bare unik på grunn av sin alder, men ikke minst på hva han velger å bruke dagene sine på!

alfred strikker

Hvorfor strikker Alfred gensere til pingviner lurer du kanskje på ? Vi er enige om at dette høres rart ut, men det er en ganske naturlig forklaring.

For rundt et år tilbake oppstod det en ulykke i Australia som innebar enorme oljesøl. Det skapte et umiddelbart behov for beskyttelse av pingvinene som bor der.

En organisasjon som heter «Penguin Foundation» begynte da å ta i mot donasjoner, i håp om å kunne redde pingvinene. De ønsket seg spesielt klesplagg som kunne beskytte mot giftige oljegasser.

En person som stilte opp og tok ansvar var dermed altså Alfred Date. Alfred har faktisk strikket i hele 80 år, og har i løpet av det siste året strikket et stort antall mini-gensere og gitt dem til pingvinene.

Vi tar rett og slett av oss hatten for en flott innsats!

strikking til pingviner

Med genser blir pingvinene beskyttet mot giftige gasser.

pingvin strikk

Selv om beskyttelse er hovedformålet med genserne, stopper ikke dét Alfred Date fra å være litt kunstnerisk når han først strikker.

Flott gjort Alfred er alt vi kan si!

Photo Credits: Phillip Island Penguin Foundationninemsn

Kategori: Hobbynyheter

Skriv svar: Australias Eldste Mann Strikker Gensere For Skadede Pingviner!