Strikke Stor Bamse ca 60 cm Høy

22/03/2013 | 1 Svar Mer

Lyst å strikke bamse? Her er en flott bamseoppskrift tilsendt oss en av våre brukere.

Strikket Bamse

Materiale: Tykt ullgarn som passer til pinne 6,5 mmog oppgitt strikkefasthet (12m glattstrikking med vrangen til rette på p 6,5 = 10 cm) Akrylvatt eller annet fyllmateriale. 1m, 4cm brett bånd til sløyfen rundt halsen. Litt sort ullgarn til å brodere munn med. Øyer og nese fåes kjøpt i hobbyforettninger.

Strikke kroppen: Strikk to like stykker. Legg opp 20 masker, strikk vrang glattstrikk, øk 1 m, i hver side hver p. til det er 32m. på p. Strikk til stykket er 24 cm. Fell 1 m. i hver side av hver p. til det er 20 m. igjen på tinnen. Fell av.

Strikke bena
: Strikk to like stykker. Legg opp 28m. strikk vrang glattstrikking til stykket er 20 cm. Fell så 1 m. i hver side av hver pinne til det er 20m. igjem på pinnen. Fell av.

Strikke armene: Strikk som bena til stykket er 16cm. Fell av til det er 16m. igjen.

Strikke hodet: Strikk 1 stykke. Legg opp 46 m. strikk vrang glattstrikking og øk en m. i hver side hver 2nen p til det er 64m. på p. Marker hver side av siste pinne med en farget trå. Fell så 1 m. i hver side til det er 20 m. igjen så hver 2nen p. til det er 2 m. igjen. Fell av.

Strikke ørene: Strikk 2 stkker. Legg opp 10m. Strikk vrang glattstrikk 10 p. Fell 1 m. i hver side de neste 3 p. Strikk 10 p. Fell av.

Montering: Sy sammen alle kroppsdelene, fyll med akrylvatt eller lignende, før du syr helt sammen. Sy armene og bena til kroppen. Sy sammen hode slik at avfellingskanten møter de 2 markeringstrådene og dette danner snuten, sy sammen men langs avfellingskantene. Sy til slutt sømmen fra snuten til oppleggskanten. Fest oønene og nesen.

Fyll hodet og sy det fast til kroppen. Tråkle en ring på ca. 7 cm i diameter rundt nesen. Trekk sammen garnet og form snuten. Brett ørene dobbelt med oppleggskanten og avfellingskanten mot hverandre, sy sammen i siden. Sy fast ørene.

Sy munnen med sort garn, knytt en sløyfe rundt halsen på bamsen.

Lykke til. 🙂 // Takk til Ann-Beate Bartnes som delte denne oppskriften.

Har du også lyst å dele en oppskrift med oss alle (som ikke ligger på internett allerede)? Klikk da her og send inn 🙂

Søkeord: ,

Kategori: Strikkeoppskrifter

Kommentarer (1)

Tilbakegående URL | Kommentarer RSS strøm

  1. Åse Jamne sier:

    Jeg ble veldig glad for denne oppskriften og begynte å strikke kroppen på en rundpinne, vanlig rettstrikk. Nå gjorde jeg det samme med hodet, gikk over på strømpepinner og har felt av. Men resten forstår jeg ikke…Må jeg strikke hodet frem og tilbake, går det ikke an å strikke rundt? Jeg forstår ikke riktig hvordan hodet skal monteres på kroppen. Jeg håper jeg får det til, skal kanskje endelig få gitt en strikket bamse til mitt oldebarn….Men først må jeg få hodet til.
    Synes det er best med bare rette masker, slik at ikke det ikke så lett blir trekt ut tråder av de vrange.
    Har alltid savnet en god gammeldags bamseoppskrift, så mange takk for denne!!

Skriv svar: Strikke Stor Bamse ca 60 cm Høy