Beste Hekle og Strikkebøker? Hvilken strikkebok eller heklebok liker du?

01/01/2010 | 2 Svar Mer

Vi som strikker har som regel lest mange strikkebøker og hobbybøker generelt opp gjennom årene. Her har vi plukket ut noen strikkebøker som vi selv har hatt mye glede av og som vi ønsker å anbefale til andre strikke glade nordboere 🙂

PS. Listen over bøker er ikke rangert etter en spesiell rekkefølge.

Maskeball

maskeball strikkebok

I denne strikke- og hekleboken gir forfatteren tips om farger, teknikker og materialer. Den inneholder beskrivelser av enkle og avanserte sommer- og vinterplagg, og alle oppskriftene er samlet i et hefte som følger med boken. Les mer om denne boken.

Strikking
– gammel teknikk i ny design

strikking norge

En flott strikkebok som inneholder en grundig strikkeskole hvor du snart lærer å strikke de mange modellene som er med i boken. I tillegg inneholder den en masketabell som hjelper deg når strikkefastheten ikke stemmer. Modellene spenner vidt, fra små, enkle blomster via fargerike skjerf, sokker og sjal til større prosjekter som jakke og lappeteppe. Forfatterne har jobbet i garnforretninger i mange år, og de kjenner derfor godt til hva kundene er ute etter – både nybegynneren og den erfarne strikkeren. Les mer om denne strikkeboken.

Maskepi
– en sammensvergelse i strikking og hekling

strikkebok

Designer Tine Solheim lager nok en flott strikkebok! Her får du trendy strikk og hekling til en hver anledning. Dette er en bok for deg som ønsker inspirasjon i form og farge. Les mer om denne strikkeboken.

Hekling
– gammel teknikk i ny design

heklebok

Tradisjonelle hekleteknikker i ny og moderne design Hekling er moderne som aldri før! Våre formødre heklet stive gardinkapper og omfangsrike sengetepper i intrikate mønstre. Dagens hekleentusiaster velger fargerike luer, skjerf, jakker, puter og vesker i grovt garn og enkelt mønster, med blomster av alle slag til pynt. Boken starter med et heklekurs som får selv en nybegynner til raskt å føle seg som fullbefaren. Les mer om denne hekleboken.

Hekleglede
– enkel hekling & litt strikk

hekling bok
Hekleglede er boken for deg som har lyst til å begynne å hekle, men blir skremt når du ser en oppskrift med mange forkortninger. Her finner du ingen, så denne boken er lett å forstå. Hvis du aldri har heklet før, bør du begynne med noe som er enkelt. Les mer om denne hekleboken.

Myk Design
– strikke, hekle, tove, sy

strikke heklebok

Designer Gerd Fjellanger kommer med ny spennende bok. I fjor sto hun bak boka Strikk og tov, som ble svært populær. Denne gang utfolder hun seg både innen strikking, hekling, toving og søm. Hovedvekten ligger på strikking og hekling. Her er nye trender, friskhet, romantikk og retro. I Myk design, strikke – hekle – tove – sy er det lagt vekt på at produktene ikke tar for lang tid å lage og at det er oppskrifter både for nybegynneren og den mer erfarne. Les mer om denne strikkeboken.

Strikkeboka
strikkeboka
Strikkeboka er strikkerens grunnbok samtidig som den er en stor oppskriftsbok. I Strikkeboka lærer nybegynneren alt som skal til for å komme i gang og kunne strikke enkle modeller, og etter hvert utvikle ferdighetene. Her får den erfarne strikkeren mange gode tips, råd og spennende oppskrifter. De som vil lære å beregne egne oppskrifter eller regne om til andre garntykkelser, finner fremgangsmåten her. Grunnmodeller til votter, hansker, luer og gensere er også med. Les mer om Strikkeboka.

Mange masker små
– enkle strikke- og hekleplagg

strikkemasker

Mange masker små inneholder en rekke oppskrifter til enkle strikke- og hekleplagg, bl.a. luer, sjal, gensere og jakker. Alle er utformet med tanke på nybegynneren. Her er flotte foto og gode illustrasjoner av alle deler og monterte plagg. Les mer om Mange masker små.

Selbuvotten
strikke selbuvotter
Populær tradisjonsstrikk . Endeleg kjem den første store boka om den vakre og tradisjonsrike selbuvotten! Selbuvotten har halde seg like populær i fleire tiår og blir strikka av stadig nye generasjonar. I denne boka får du vite alt du treng for å komme i gang med å strikke vottar i ulike mønster og fargar. Les mer om selbuvotten.

Strikk
– abc for strikkeentusiaster

strikkebok

Boken inneholder mer enn 250 tradisjonelle og moderne mønstre, forklart ved fotografier og diagrammer. En liste over alle symbolene gir veiledning både for nybegynnere og eksperter. Les mer om denne strikkeboken.

Med dette avslutter vi denne listen over gode hekle og strikkebøker på nett. Dersom du har planer om å strikke mye nytt i 2010, er det lurt å få godt med inspirasjon på hva man kan strikke. Vi vet selv at inspirasjon gjør denne hobbyen ekstra morsomt og gjør oss mer produktive enn vi ellers ville ha vært.. Har du en strikkebok som du vil spesielt anbefale? Skriv en kommentar 🙂

Ha det godt i 2010 allesammen!

Våre besøkende søkte også etter:

  • heklet gardinkappe oppskrift
  • strikkebok
  • heklebok
  • strikkebok for nybegynnere
  • strikkebøker
  • hekle bok

Søkeord: , , ,

Kategori: Hobbynyheter

Kommentarer (2)

Tilbakegående URL | Kommentarer RSS strøm

  1. Maskeball av Trine Solheim synes jeg er en flott strikkebok,jeg har to av hennes bøker Maskeball og Maskepi. Har ikke strikket noe fra disse enda,men det skal jeg………Bare å sitte å beundre hennes modeller i bøkene er jo en drøm i seg selv.

  2. Liv Gjermundnes sier:

    Beste strikke/heklebok jeg noensinne har sett er Maskepi. Gleder meg til å prøve ut oppskriftene

Skriv svar: Beste Hekle og Strikkebøker? Hvilken strikkebok eller heklebok liker du?